October 24, 2014

Lluc: els "terrible twos"

Poc a poc vaig agafant el ritme de nou això d'escriure però ja fa temps que et dec aquest post.

En anglès els dos anys es coneixen com els terrible twos. Tu els vas començar bastant aviat i ara ja ets cinturo negre en això de les pataletes (tantrums que li diuen). Ets divertit, guapot, adorable, pesat, tossut i una miqueta podrit (paraula que la teva besàvia utilitza amb molta propietat) a parts iguals.Tens molt sentit del humor, es francament divertit escoltar la xerrameca que portes quan estàs al llit abans de caure dormit (moltes nits estàs més d'una hora xerrant, anat a buscar coses i portant-les al llit, quan per fi et dorms ho fas en mig d'un batibull de joguines, cotxes, casetes de fusta i llibres). Els teus discursos nocturns son un resum del que  has fet durant el dia i la setmana. 

Avui per exemple: "Abril Abril buf buf (soroll que faig jo quan dic que alguna cosa fa pudor) bruta ji ji ji bruta! tovallola (ergo Abril estàs bruta fas pudor banyat)", "Casa casa ffffffff el lobo, culo culo (uobo per a tu, aquesta setmana heu fet un role play dels tres porquets)", "Oh oh cake roto! (referència al cristo que ha muntat labril aquest matí intentant menjar pa de pessic)", "chuchuchuchuchu cotero cotero (helicoptero)", "te quiero..... mucho! no no nona nona (nona es la Sona)".

Veure en directe el procés per el que estàs passant ara, aprenent a parlar i entendre el que els altres diem, es francament fascinant (que ho facis en català, angles i castellà a l'hora ho fa més divertit).

No ets un nen fàcil però, quan t'emprenyes et dones cops de cap contra el terra, i passa cada dia, sovint més d'un cop així que tens un nyanyo i un morat gairebé permanent al bell mig del front. El serrell (que et tallo jo a base de Finding Nemo) ho tapa bastant. 

Al final de les enrabiades, tot ple de mocs i llàgrimes amb cara de "me mueeero" grinyoles "happy happy" quan es evident que estàs de tot menys happy! dubto que poguessis triar una paraula mes diametralment posada al que tot el teu cos diu en aquell moment. 

Normalment t'enfades per: 
1. No et deixo fer alguna cosa que vols o et faig fer una que no vols. 
2. No et surt alguna cosa (exemple: ficar el peu ja calat dins les botes d'aigua).
3. Gelos (aquestes son les pitjors).

A la guarderia estàs en el grup dels froggies i adores el teu profe l'Oscar (que pobre ho passa molt malament quan surts d'allà amb un dels teus nyanyos al cap), son nens de 2 a 3 anys i molt ja no porten bloquers, si tenim sort i tu tens ganes dilluns tu tampoc en duras (ja t'explicaré com va la cosa).

Bueno ja tanco que si no semblarà un novel·la però no sense dir-te que tot i que semblis un conillet de Duracell i sovint tinguem ganes de encanyar-te t'estimem una barbaritat.

Ets carinyos i molt teu, t'agrada cantar, ballar i fer tombarelles i -quan estàs de bones- tens una energia contagiosa. Durant aquests propers messos espero que poc a poc aconseguim trobar una manera de que les enrabiades 2 i 3 (l'1 es inevitable, es normal que vulguis fer la teva i feina meva anar dient que si o no quan toca) siguin menys intenses. 

Mentrestant ella va rient sense perdre detall del que fas.
No comments:

Post a Comment